Windows 10 gratuit un an de zile pare sa fie vestea ce mare de astazi, pentru toti cei care detin o licenta pentru Windows 7/8.1. Inca nu exista un pret pentru Windows 10, dar cand va fi anuntat tot in jur de 120 euro cred ca ar fi, cel putin daca au de gand sa upgradeze tot mai multa lume la Windows 10.

Windows 10 vine cu foarte multe imbunatatiri fata de ce am vazut in Windows 10 Tehnical Preview, insa cel mai mult m-a bucurat ca sa zic asa, a fost integrarea intre Xbox si Windows 10 (va un fel de conexiune remote la xbox prin windows 10), plus DirectX 12.

Bara de notificari din Windows 10 pare un lucru foarte bun, cu totii fiind obisnuiti cu notificarile de pe telefon, un sistem de notificari nu suna deloc rau, mai ales ca am aflat ca o sa fie WhatsApp disponibil pe desktop, ceea ce face ca comunicarea sa fie si mai interesanta.

Chiar daca nu s-a discutat de meniul de Start, sunt sigur ca el va fi adaugat asa cum este si in Windows 10 Tehnical Preview.

Ramane sa vad cum functioneaza mai exact Windows Holographic, dar pana atunci revin cu un al 2-lea articol plin de informatii, sau completari la ce am scris in articolul asta.

Chiar daca Windows 10 a fost prezentat astazi de Microsoft, lumea nu sta pe loc pentru ei, exista intodeauna varianta sa poti instala pe calculatorul tau si Linux, versiunile de Ubuntu si Elementary OS arata excelent, de curant am testat si chiar mi-a placut Elementary OS, pus pe post de home user cred ca daca mai stau mult pe el, incep sa ma obisnuiesc.

Ideea de baza este ca in scurt timp o sa vina un razboi intre Windows si Linux, momentan linux isi pregateste armele pentru a putea sustine un atac puternic in fata utilizatorilor, cert este ca daca Windows 10 da gres in fata utilizatorilor, o sa fie foarte greu sa mai revina la Windows, tinand cont ca incep usor sa apara aplicatii pentru Linux, sa nu mai zic de jocurile pentru linux care a inceput ca o lista mica.

In orice caz, cu prezentarea de astazi, Microsoft o sa mai vanda ceva sute de mii sau chiar milioane de licente in toata lumea.

Tu ce ai de gand? Windows 10 sau alegi o versiune de Linux?

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment