Refu Blog

Stiri de calitate despre business si imobiliare • Refu Blog

De curand ne-am dat seama ca apartamentul pe care il avem nu ne mai multumeste ca aspect, dar nici nu ne mai ofera suficient spatiu astfel incat fiecare membru al familiei sa se simta confortabil si sa isi desfasoare activitatea fara sa fie neintrerupt. Ca asa iti faci o idee, familia noastra are 6 membrii, eu, sotia, doi copilasi de 10 si 12 ani, dar si un catel si o pisicuta, iar spatiul disponibil pentru noi toti 6 este aproape de 90 de mp utili. La prima vedere pare suficient, dar nu si atunci dupa ce vizualizezi spatiu cu tot cum obiectele de mobilier, dar si cu alte obiecte adunate de-a lungul timpul. Unde mai pui ca in ultima vreme atat eu, cat si sotia mea ne-am mutat biroul acasa, iar cei doi copii si-au mutat si ei scoala tot acasa. Prin urmare am decis sa cautam o casa mai mare care sa aiba si curte si care sa ne ofere tuturor suficient spatiu pentru a ne desfasura activitatile zilnice in liniste. Iar in continuare voi imparti cu tine cateva din lucrurile pe care le-am invatat din aceasta experienta si care cred ca sunt foarte urile.

  1. Cautarea anunturilor

Desi pare usor, nu este mai ales ca vei gasi o multime de oferte pe diferite site-uri de business si imobiliare, prin urmare trebuie sa selectezi atat locul in care cauti, dar si modul in care cauti. Multe site-uri iti permit sa selectezi o multime de functii si aspecte care te intereseaza, spre exemplu poti cauta in functie de zona in care doresti sa cumperi o locuinta, de numarul de camere, de spatiul de gradina, in functie de utilitati si de constructiile adiacente si asa mai departe. Prin urmare cu cat completezi mai multe campuri, cu atat ai mai multe sanse sa gasesti mai repede ceea ce iti doresti. Nu uita ca nu este suficient sa cauti stirile, ci trebuie si sa cauti informatii despre ele. Sa suni agentul imobiliar si sa programezi o vizita. De asemenea, este o practica des intalnita ca informatiile din anunt sa nu corespunda, prin urmare nu ezita sa verifici si acest lucru, mai ales in ceea ce priveste suprafata si lucrurile cu care aceasta se invecineaza.

  1. Verificarea dezvoltatorului imobiliar

Intotdeauna este bine sa cauti informatii si despre dezvoltatorul imobiliar, dar si despre firma de constructii care a executat lucrarea, astfel vei putea sa iti faci o idee despre cat de bine a fost construita locuinta.

  1. Vizita

Atunci cand pleci la vizionare cel mai bine este sa pleci insotit. Mai precis sa ai pe cineva alaturi de tine, un om care are cunostinte solide din acest domeniu. Chiar daca vorbim de o casa noua trebuie sa te asiguri ca totul functioneaza normal, prin urmare trebuie sa verifici cat mai multe lucruri, de la structura si planul de constructive, la instalatii – circuite electrice, tevi si radioatoare, la pereti, geamuri si usi. De asemenea, si acoperisul trebuie analizat cu mare atentie. Nu uita ca unele probleme pot aparea si in timp, deci o garantie a lucrarilor este mai mult decat binevenita.

Nu uita sa verifici si daca locuinta vi se potriveste, daca numarul de camere sau amplasarea lor va place, daca modul in care este decorata corespunde cu preferintele voastre si daca se mai pot efectua modificari sau se aduce imbunatatiri suplimentare.

  1. Vecinii

Vecinii sunt important si atunci cand te muti la casa cu curte, caci chiar daca exista o distanta intre voi asta nu insemna ca petrecerile si zgomotele puternice vor sta la distanta de voi. Prin urmare nu ar fi rau sa afli mai multe detalii si despre acest aspect.

  1. Acte

Daca ai gasit o locuinta care iti place si esti decis sa o cumperi, trecem la partea care ar trebui sa fie cea mai simpla, dar care de cele mai multe ori nu este. Este important sa stii ca in calitate de comparator trebuie achiti si o taxa de intabulare catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara, din raza imobilului pe care vrei sa il achizitionezi. Bineinteles ca la aceasta se aplica si onorariu notarului si asa mai departe.

  1. Mutarea

Un al pas important, dar care presupune mult efort este mutarea familiei si a lucrurilor pe care acestia le detin. Daca aveti foarte multe lucruri de mutat nu ar fi rau sa apelati la o companie de mutari, sia astfel iti vei lua o mare parte din griji de pe cap. Nu uita ca si membrii familiei trebuie sa se obisnuiasca cu noua casa, deci nu ar fi rau ca si ei sa aiba o opinie in ceea ce priveste cumpararea ei, cat si in ceea ce priveste modul in care se va efectua mutarea.

Achizitionarea unei locuinte noi este o operatiune care necesita foarte multa atentie… in primul rand, din cauza investitiei, care nu este deloc mica, dar si pentru ca este un spatiu pe care il cumperi pentru viitor si inc are planifici sa petreci o parte din viata ta. Prin urmare pentru a evita orice neplacere este necesar sa fii atent la toate detaliile in ceea ce priveste constructia si amplasarea acestea, dar si costurile pe care aceasta le implica inainte de a iti pune semnatura pe contractul de vanzare-cumparare. O casa nu este un lucru ieftin, dar este un lucru care noua ne aduce atat de multa satisfactie.

 

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment