Refu Blog

Originare din Belgia, wafele sunt acele deserturi facute din aluat de clatite si pregatite intr-o forma speciala de gatit, care au devenit atat de populare in America incat s-a inventat Ziua Nationala a Wafelor pe 24 august. Data a fost aleasa tinand cont de aniversarea primului brevet american al unui aparat de facut vafe, atribuit in 1869 lui Cornelius Swarthout. Ulterior wafele au fost aduse in America in 1790 datorita francezilor.

Daca sunteti pasionati de vafe si sunteti hotarat sa cumparati un aparat de facut wafe, trebuie sa tineti cont de cateva caracteristici inainte de a va cheltui banii. Atunci cand verificati ofertele la aparat de vafe luati in calcul cateva aspecte.

Primele astfel de aparate au fost proiectate de catre fierari si erau confectionate din placi din fonta. Pentru a face o wafa, trebuia sa aprinzi cuptorul pe lemne, sa ai grija ca ambele placi de fonta ale aparatului sa fie incalzite la fel de tare si abia apoi puteai turna continutul. Astazi, procesul este unul mult mai usor si asta pentru ca aparatul de facut wafe a devenit o adevarata opera de arta.

Inainte de a alege un astfel de aparat, trebuie sa te gandesti la marimea, forma si grosimea pe care doresti sa o aiba vafa dvs. pentru ca aceste lucruri depind de suprafata de coacere, forma acesteia si dimensiunea aparatului de facut wafe.

Existe mai multe forme de aparate de facut wafe, rotunde, dreptunghiulare, in forma de inima. Este indicat sa alegi un aparat care iti permite sa faci o wafa de dimensiuni mai mari sau mai multe wafe mici in acelasi timp. 

De asemenea, exista aparate cu suprafata de coacere care imparte wafele in doua sau in patru bucati. Asta ti-ar putea fi de folos daca trebuie sa servesti un grup mai mare de persoane.

Alta caracteristica pe care trebuie sa o iei in considerare cand alegi un aparat de facut wafe este setarea temperaturii. Unele aparate va permit sa reglati temperatura, putand astfel sa controlati culoarea si textura wafelor. Cele mai bune aparate de facut wafe sunt prevazute si cu un termostat care mentine temperatura uniforma pe toata suprafata wafei.

Alege un aparat cu suprafata antiadeziva pentru a putea fi curatat usor. De asemenea, unele aparate au placi detasabile si canale de scurgere.

Un aparat profesional de facut wafe este prevazut cu o serie de indicatori, cum ar fi cronometru, lumini, buton iluminare la aprindere, indicator de incalzire etc. O alta caracteristica este suprafata rezistenta la zgarieturi.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment