Refu Blog

Gratie unor vedete precum Kylie Jenner, in ultimii ani, numarul femeilor care apeleaza la proceduri de augumentare a buzelor a crescut considerabil in toata lumea. Fie ca vrei sa apelezi la aceasta solutie doar pentru a da buzelor tale un aspect tineresc sau pur si simplu vrei sa ai buze mai voluminoase, este bine sa te informezi cat mai bine in legatura cu ceea ce presupune o astfel de interventie.

Aceasta procedura noninvaziva pe baza de acid hialuronic va poate oferi buze mai mari, in aproximativ 15 minute. Iata  cateva lucruri care trebuie sa le stii despre augumentarea buzelor.

Ce se afla de fapt in injectie?

Tipul de acid hialuronic utilizat in cadrul procedurii este determinat de suprafata buzei pe care vreti sa o imbunatatiti si de tipul de rezultat dorit – fie ca este vorba de o definire (cum ar fi forma) sau de cresterea volumului. Medicul dumneavoastra va discuta acest lucru cu dumneavoastra la consultatie. Gelurile vin intr-o seringa preumpluta si sigilata. Cand gelul este injectat in buze, acestea isi maresc imediat volumul si dimensiunea.

Acidul hialuronic a fost descoperit prima data in anul 1934. Din punct de vedere chimic, acidul hialuronic este o molecula compusa in mare parte din zaharuri (polizaharida), care se gaseste in mod normal in tesutul conjunctiv al organismului si in piele. Practic, acidul hialuronic mentine tesuturile hidratate. Un singur gram de acid hialuronic poate sa sustina aproximativ sase litri de apa. Pielea contine in proportie de 50% acid hialuronic, iar cele mai mai concentratii se gasesc in articulatii si la nivelul ochilor. De asemenea, pielea bebelusilor contine o cantitate mare de acid hialuronic. Pe masura ce inaintam in varsta, cam de pe la 26 de ani, productia naturala de acid hialuronic din tesuturi scade. Inca din anul 1970 cercetatorii au inceput extractia acestei molecule, iar in prezent tehnicile moderne permit sintetizarea si producerea mai multor tipuri de acid hialuronic.  Acestea se folosesc atat in medicina, cat si in cosmetica, datorita beneficiilor multiple.

Cat dureaza efectul?

Veti vedea rezultatele injectiei instant, dar aproximativ 20% din ceea ce vedeti prima data este umflatura provocata de interventie. Efectul complet al augumentarii se vede dupa patru saptamani, cand umflatura trece si acidul a fost integrat in piele. Desi rezultatul poate dura mult timp, el nu este permanent. Cele mai multe rezultate dureaza aproximativ intre noua luni si 18 luni.

Doare?

Marirea buzelor cu acid hialuronic este o procedura rapida si relativ nedureroasa. Unele persoane simt o usoara intepatura la fiecare injectie, dar aceasta trece rapid. Majoritatea componentelor din acidul hialuronic utilizate contin un anestezic numit lidocaina, care minimizeaza disconfortul in timpul injectarii.

Aproximativ 20 de minute inainte, un anestezic local sub forma de gel este aplicat pe buze. Dupa injectare, medicul va va oferi gheata pentru a preveni umflarea exagerata. Activitatea normala a buzelor poate fi reluata imediat dupa injectare. Majoritatea persoanelor sufera mici vanatai si inrosiri.

Cat este de periculos?

Acidul hialuronic este aprobat de Ministerul Sanatatii si nu prezinta nici un risc pentru a fi injectat. Exista o posibilitate scazuta de infectare, dar complicatiile grave provocate de materialele de umplutura dermica sunt extrem de rare. Nu exista reactie alergica la acidul hialuronic, avand in vedere ca este o substanta naturala gasita in piele.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment