Refu Blog

Atunci cand vorbim despre caracteristicile unui telefon, de multe ori ne concentram prea mult pe modelul de procesor. In plus fata de cantitatea de memorie RAM sau de camerele pe care le are dispozitivul in cauza. Evident, exista mult mai mult decat atat. Exista si alte caracteristici importante, iar una dintre ele este tipul de stocare.

Ceea ce diferentiaza stocarea telefoanelor este tehnologia acestora, deoarece nu este acelasi lucru ca si eMMC, UFS 2.1 sau UFS 3.0. Este similara cu hard disk-urile de pe un computer. Acestea pot fi HDD, SSD sau NVMe si la toate, exista diferente uriase de viteza. Ei bine, pe mobil, avem diferite tipuri de stocare si recent vedem cum a fost prezentat oficial la stocarea UFS 3.1, vei dori sa ai pe telefonul tau viteza de scriere de peste 1GB/s.

STOCAREA UFS 3.1: VITEZA MAI MARE SI CONSUM MAI MIC

Tipul de Stocare UFS 3.1: Functia pe care ai nevoie in telefon? • Refu Blog
Tipul de stocare UFS 3.1 poate fi comparat cu SSD-urile de mare viteza ale calculatoarelor

Anul trecut am vazut cum au fost prezentate primele telefoane cu stocare UFS 3.0, cum ar fi Samsung Galaxy Fold sau OnePlus 7 si 7 Pro. Aceasta caracteristica s-a raspandit in randul celor mai inalte game de pe piata, de exemplu, Samsung Galaxy Note 10 o are si el. Ideea este ca exista multe telefoane high-end care au preferat sa parieze pe stocarea UFS 2.1. Acesta din urma, dupa cum putem ghici dupa nume, este mai lent, dar mult mai ieftin. Aceasta stocare ajunge la aproape 1.500 MB/s, dar acum a fost imbunatatita.

Noua versiune, UFS 3.1, si-ar fi imbunatatit viteza fata de versiunea anterioara (da, chiar mai mult). Dar, poate mai important, reducandu-i si consumul de baterie. Singurul lucru la care ne putem astepta de la acest sistem de stocare UFS 3.1 este ca poate fi comparat cu NVMe al computerelor, deoarece foloseste o tehnologie destul de asemanatoare. Prin urmare, am putea vorbi de viteze de citire apropiate de 2 GB/s.

DE CE ESTE IMPORTANTA STOCAREA UFS 3.1 SI CUM SE POATE MASURA?

In acest moment, poate va intrebati de ce ar trebui sa acordati atat de multa importanta stocarii unui telefon (si sa nu aveti multi GB). Ideea este ca totul este stocat in interior, de la sistemul de operare in sine, pana la aplicatiile si fisierele noastre. Prin urmare, cu cat viteza de stocare este mai mare, cu atat mai repede se va misca intregul sistem. Asta chiar daca nu avem cel mai bun procesor al momentului.

Acest lucru nu inseamna ca jocurile se vor misca mai bine sau ca va dura mai putin timp pentru a reda un videoclip. Pur si simplu, timpii de incarcare sunt mult imbunatatiti. De exemplu, intervalul mediu se situeaza intre 350 si 500 MB/s de viteza de citire. Dar in gama inalta, asa cum am spus, ajungem practic la 1.500 MB/s si asta face o mare diferenta.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

1 Comment

Write A Comment