Refu Blog

Orice gospodina are propriile secrete pentru a avea o mancare gustoasa si delicioasa de fiecare data. In functie de reteta si de ingrediente se mai pot adauga mici „retusuri” pentru a obtine cea mai interesanta reteta facuta vreodata. 

Nu stim care sunt secretele gospodinelor moderne, pentru ca… sunt secrete?, dar putem sa va dam cateva ponturi legate de prepararea uneia dintre cele mai populare retete pentru orice sezon, tocanita de pui

Tocanita de pui are trei ingrediente mari de baza: carnea de pui proaspata, aleasa cu grija, de exemplu cea de la LaProvincia e excelenta pentru ca puii sunt crescuti cu hrana care vine din agricultura proprie responsabila, orice bucatica de carne e testata si sigura; legumele, proaspete si de sezon, verdeata, din gradina de preferat, la care se adauga condimentele clasice sare, piper.

Ca sa iti iasa cea mai buna tocanita de pui facuta vreodata poti sa tii cont de cateva sfaturi:

1.      Foloseste intotdeauana piept de pui cu os si piele, osul il poti folosi si pentru o supa buna mai ales daca lasi si ceva carne pe el;

2.      Pielea de la piept nu se scoate, ea da gust si ceva consistenta tocanitei;

3.      Pieptul se taie in patru bucati egale, trebuie sa fie cat mai fraged si sa nu fie atos, deci puiul trebuie sa fie unul crescut natural;

4.      Legumele se toaca marunt si se folosesc imediat, nu se lasa intr-un bol sa stea in caldura, in aburii din bucatarie;

5.      Odata ce se incinge uleiul se pune carnea de pui, se rumeneste putin, dupa care rapid se adauga ardeiul si ceapa, bulion si apa cat sa acopere carnea si legumele;

6.      Sarea, piperul si cimbrul se pun mai spre final, cand deja puiul fierbe bine;

7.      Nu fierbe puiul prea mult, nici legumele. E suficient pentru piept sa il fierbi 30 de minute, poate si 15 la foc mic ca sa nu ii strici gustul si sa distrugi toate vitaminele din legume;

8.      Daca se doreste se poate pune un cartof, doi pentru consistenta, dar nu mai mult, gustul poate fi stricat daca abuzam de cartofi;

9.      Neaparat servirea e calda, imediat dupa ce a stat putin cu un capac sa se patrunda aromele, alaturi de usturoi pisat, poate un mujdei, mamaliga si branza, ardei iute, daca iti place;

Tocanita de pui e mai buna daca se pregateste doar la foc mic si se amesteca cat mai putin, doar cand e cazul. Atentie si la apa pusa, nu trebuie sa fie mai multa, veti dori o tocanita cu un sos ceva mai consistent nu o ciorba.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment