Refu Blog

Mulți părinți au impresia că nu petrec atât de mult timp cu copiii, așa cum ar trebui – dar cât de mult timp este suficient? Nu scrie nicăieri că trebuie să petreci o oră, 5 ore sau 12 ore pe zi cu cel mic pentru a fi un părinte bun. Sunt părinți care petrec 30 minute seara cu copilul lor pentru că atât le permite timpul și în acel timp reușesc să se conecteze mai bine cu copilul decât un părinte care stă non stop cu cel mic. Așa că, înainte să te învinovățești că job-ul nu îți oferă timpul liber pe care dorești să îl petreci cu copilul, gândește-te cum să faci acea oră pe care o ai la dispoziție cât mai calitativă. Avem noi câteva idei pentru tine!

Jocuri de rol

Jocurile de rol nu aduc doar un plus de distracție în serile de familie, ci ajută și la stimularea imaginației. Așa că, întreabă-l pe cel mic ce vrea să fie astăzi – poate pompier sau polițist, medic sau avocat? Lasă-l să preia frâiele poveștii și joacă rolul vieții tale. Folosiți jucării textile sau păpuși pentru a da viață la cât mai multe personaje în povestea pe care o puneți în scenă. În acest fel, nu vei petrece doar timp de calitate cu copilul, ci îți vei da seama și ce preocupări are. E devreme să spună că își dorește să fie medic atunci când va crește mare, însă dacă vezi că vrea tot mai des să joace rolul chitaristului dintr-o trupă, poate ar trebui să te gândești să îl înscrii la un curs de chitară. Dacă observi cu cât patos își spune replica în fața unor papusi crosetate, poate îl înscrii la un curs de actorie să îl încurajezi să se dezvolte mai mult în această direcție. Nu se știe niciodată unde vei ajunge de la un simplu joc de rol.

Citit de povești

Poveștile ar trebui să facă parte din ritualul vostru zilnic. Dacă ajungi târziu acasă și cel mic este prea obosit ca să se mai joace, așează-te lângă el în pat și propune-i să citiți o poveste împreună. Dacă nu știe să citească, alege o carte cu cât mai multe ilustrații și provoacă-l să spună propria poveste pornind de la imaginile din carte. Cititul de povești nu este doar o activitate interactivă, ci și una care vă va apropia și mai mult. În plus, poate fi și relaxant pentru adulți să lași problemele deoparte și să intri în această lume a poveștilor.

Totodată, activitățile cognitive sunt folosite in metoda Montessori pentru educarea celor mici și pot ajuta la dezvoltarea optimă a celor mici.

Concert acasă

Când a fost ultima dată când ați dat un concert acasă? Dacă cei mic este pasionat de instrumente muzicale, propune-i să vă înființați o bandă și să cântați în fiecare seară pentru familie – din pat, din living, din grădină, de oriunde aveți chef. Este cea mai bună modalitate de a încheia o seară de distracție părinți-copii! Implică toți membrii familie și vei vedea ce nebunie de activitate va ieși!

Toate aceste activități te ajută să petreci timp de calitate cu copilul, să vă conectați și să deveniți cei mai buni prieteni. În loc de încheiere, avem un sfat pentru tine: nu contează cât de mult timp petreci cu cel mic, contează să fii prezent în momentul în care te joci cu el. Asta înseamnă să lași telefonul departe pentru câteva momente și să dedici acest timp exclusiv copilului.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment