Fie că îți dorești să slăbești, fie că pur și simplu vrei să te menții în formă, exercițiile fizice efectuate cu regularitate sunt de mare ajutor. Dacă nu ai timp însă să mergi la o sală de fitness, poți să faci sport acasă.

În cazul în care dorești să te antrenezi eficient la tine în apartament, îți poți transforma livingul într-o mică sală de fitness. Poți achiziționa chiar și o bicicletă eliptică sau o bandă de alergat pentru a arde caloriile și a-ți tonifia corpul. În cazul în care nu ai toți banii necesari pentru astfel de cumpărături, poți solicita un credit rapid. Avantajul acestui tip de împrumut este rapiditatea cu care este acordat în cazul în care ești considerat eligibil.

Așadar, hai să vedem în continuare 5 motive pentru care te încurajăm să te apuci de sport, chiar și acasă:

  •       Te ajută să scazi în greutate

Unul dintre cele mai importante avantaje ale exercițiilor fizice constă în controlarea greutății. Cu ajutorul lor poți preveni creșterea în greutate, dar poți elimina și kilogramele nedorite.

Supraponderabilitatea este asociată cu un risc ridicat de diabet sau de afecțiuni cardiovasculare. Exercițiile pe bicicleta eliptică sau pe banda de alergat, cât și cele de tip HIIT te ajută să elimini țesutul adipos și să te menții în formă. Astfel, îți protejezi starea de sănătate, previi afecțiunile asociate cu o greutate corporală ridicată și dai jos kilogramele în plus.

  •       Îți îmbunătățește starea de spirit

Nu mai e o noutate faptul că exercițiile fizice te ajută să te simți mai bine per total. Pentru că stimulează producția de endorfine, ele sunt recomandate pentru îmbunătățirea dispoziției. Totodată, efectuate cu regularitate, exercițiile fizice pot reduce stresul și pot ameliora anxietatea.

Astfel, să incluzi câteva exerciții în rutina ta zilnică te poate ajuta să te bucuri de o stare de spirit mult mai bună.

  •       Menține sănătatea oaselor și a mușchilor

Pe lângă faptul că te ajută să slăbești și să fii mai binedispus, exercițiile fizice sunt recomandate și pentru sănătatea oaselor și a mușchilor. Exercițiile cu ridicare de greutăți, de exemplu, susțin dezvoltarea mușchilor, fiind bine însă să fie însoțite de un aport corespunzător de proteine.

Acest lucru este cu atât mai important cu cât înaintezi în vârstă pentru că procesul de îmbătrânire presupune și pierderea masei musculare. Astfel, dacă practici cu regularitate o activitate fizică poți încetini acest proces. Unde mai pui că te ajută să îmbunătățești densitatea osoasă și să previi osteoporoza, afecțiune la care sunt mai predispuse femeile odată cu instalarea menopauzei. Fă-ți timp pentru o activitate fizică de câteva ori pe săptămână, pentru a avea grijă de sistemul tău musculo-scheletal și pentru a te menține în formă, indiferent de vârstă.

  •       Crește nivelul de energie

Dacă te confrunți cu o lipsă de energie, tot exercițiile fizice te pot ajuta. Acestea sunt un excelent stimulent pentru energia organismului tău. Astfel, efectuarea exercițiilor fizice cu regularitate, pe o perioadă de 6 săptămâni, poate reduce senzația de oboseală.

Acestea sunt benefice chiar și persoanelor cu sindrom de oboseală cronică, deoarece pot crește nivelul de energie și pot îmbunătăți calitatea vieții.

  •       Sprijină funcția cognitivă

Beneficiile pe care exercițiile fizice le aduc sănătății creierului sunt uimitoare. Ele îmbunătățesc circulația sanguină la nivelul creierului și stimulează producția de hormoni care susțin funcțiile cerebrale.

Activitatea fizică este cu atât mai importantă pentru persoanele vârstnice deoarece reduce modificările creierului responsabile de apariția afecțiunilor neurodegenerative. Include o activitate fizică preferată în rutina ta zilnică și menține-ți creierul sănătos!

Sănătatea ta nu are preț. Ceea ce înseamnă că e momentul să te apuci de sport, dacă nu o faci deja. În cazul în care îți este mai ușor să renunți la sedentarism cu ajutorul unor echipamente sportive pe care să te utilizezi la tine acasă, investește în achiziționarea acestora. Alege un credit pentru nevoi personale dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani și cumpără echipamentele de fitness de care ai nevoie pentru a-ți menține sănătatea fizică și mintală.

Până la urmă, indiferent de modul în care alegi să te antrenezi, este important să o faci cu regularitate. În acest fel vei reuși să te menții în formă și să arăți minunat, indiferent de vârstă.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment