Refu Blog

Afla de ce fel de produse ai nevoie pentru gradinarit de la magazinul Mesplant! • Refu Blog

Fie ca gradinaresti ca si hobby sau acesta activitate este o investitie care iti produce capital, pentru a creste plante sanatoase ai nevoie de ingrasamant, pesticide si insecticide de calitate, ca sa numai vorbim despre folia de mulcire sau plasa solara. Din fericire, magazinul Mesplant acopera toate aceste necesitati, oferind produse la preturi foarte convenabile. Mesplant este o companie infiintata in anul 2001, avand ca principal domeniu de activitate comercializarea produselor pentru combaterea bolilor, buruienilor si a daunatorilor, dar si diferite tipuri de ingrasaminte.

Fiecare planta are modul ei de a creste, iar ingrasamantul trebuie aplicat in fucntie de perioada de crestere si soiul legumelor sau a plantei respective.

De exemplu, sacul Agrolution pH Low 335 15+13+25+me 25 kg face parte din gama ingrasamintelor hidrosolubile. Acest tip a fost creat pentru atingerea celor doua scopuri: furnizarea tuturor nutrientilor in proportiile corecte si rezolvarea problemelor legate de calitatea apei, ambele regasindu-se intr-un singur produs. Ingrasamintele Agrolution pH Low impun un nou standard in fertirigarea culturilor de legume si pomi fructiferi (pe substrat sau sol), aducand un spor de calitate si productivitate recoltei.

Trebuie sa folosesti neaparat ingrasamantul pentru plante atunci cand frunzele se ingalbenesc si cad, planta se imbolnaveste frecvent, nu creste, nu infloreste sau produce flori foarte mici. Ingrasamantul pentru plante se aplica doar in perioada de activitate vegetala a plantei respective. Aceasta corespundei, de obicei, perioadei de la inceputul primaverii la inceputul toamnei. Pentru unele plante, precum ciclamena sau steaua Craciunului, perioada de activitate vegetala incepe toamna si se termina la sfarsitul primaverii, in timp ce altele, precum violetele africane, sunt active intregul an.

In niciun caz nu se aplica ingrasamant plantelor atacate de ciuperci sau daunatori. Ingrasamantul pentru plante este hrana, nu medicament. Acestea trebuie intai vindecate, apoi se reia aplicarea regulata a ingrasamantului. De asemenea, nu se aplica ingrasamant plantelor proaspat transplantate pana nu dau primele semne ca s-au prins.

Ingrasamantul pentru plante trebuie aplicat in functie de compozitia chimica a diverselor grupe de plante: pentru plante care au nevoie de un sol acid (azalee, conifere), bogat in fier (citrice), decorative prin frunze sau decorative prin flori, plante cultivate pentru recolta de fructe. Daca nu esti sigur ce tip de ingrasamant trebuie folosit, alege unul cu o compozitie echilibrata.

Ingrasamantul pentru plante sub forma lichida se aplica usor impreuna cu apa de udat, planta il asimileaza mai bine si mai repede. Ingrasamantul sub forma de pulberi si cristale are o actiune indelungata, insa daca pamantul se usuca in totalitate sau daca substanta nu se dilueaza bine, exista riscul sa arda radacinile plantei. Batoanele de ingrasamant se infig in sol pana la jumatate. Actiunea lor se desfasoara pe durata unui sezon intreg de activitate vegetala (dureaza de la patru la sase luni). Se foloseste in special la plantele de interior decorative prin frunze. Ingrasamantul sub forma de granule se amesteca bine cu pamantul inainte de plantare pentru a se repartiza uniform in intreg ghiveciul sau in groapa in care vei pune planta. Substantele nutritive eliberate vor fi absorbite intr-o perioada de la trei la noua luni. Ingrasamantul foliar se aplica direct pe frunze si se absoarbe cel mai repede, efectele asupra aspectului general al plantei fiind extrem de vizibile. Este indicat plantelor de apartament decorative prin frunze, care nu infloresc si nu fac fructe. De asemenea, pe langa ingrasamant, plantele mai au nevoie si de pesticide, care aplica in mod corespunzator pot sa ofere rezultate foarte avantajoase pentru o cultura de plante.

Reguli de baza pentru aplicarea pesticidelor

Cand amesteci sau aplici un pesticid nu fuma si nu manca niciodata in timp ce amesteci sau aplici pesticide. Poti transporta cu usurinta urme de pesticid de la maini la gura. De asemenea, unele produse pesticide sunt inflamabile.

Urmeaza cu atentie instructiunile de utilizare de pe eticheta. Utilizeaza-l numai pentru scopurile enumerate. Foloseste numai cantitatea corecta, la momentul si in conditiile specificate. De xemplu, o cantitate dubla nu va face de doua ori treaba. Iti poti face rau tie, altora, plantelor si culturilor, pamantului si animalului de companie pe care incerci sa-l protejezi.

Amesteca intotdeauna sau dilueaza pesticidul in aer liber sau intr-o zona bine ventilata. Foloseste numai cantitatea enumerata pe eticheta si masoara cu atentie pesticidul. Nu folosi niciodata aceleasi vase sau linguri pe care le utilizezi in bucatarie.

Amesteca doar cantitatea de care ai nevoie pentru fiecare aplicatie. Nu pregati cantitati mai mari pentru a le pastra pentru o utilizare posibila in viitor. Pesticidul se va degrada si va deveni ineficient in timp. Tine-ti copiii, animalele de companie si jucariile (inclusiv jucariile pentru animale de companie) departe de zonele in care amesteci si aplici pesticide pentru cel putin durata necesara specificata pe eticheta. Daca pe eticheta nu apare niciun timp, astepta pana cand pesticidul s-a uscat inainte de a refolosi zona.

Daca imbracamintea devine saturata in solutie de pulverizare sau contaminata cu concentratul de pesticide, arunc-o imediat. Spala toate partile corpului care ar fi fost expuse pesticidului, cu sapun si apa, si termina lucrarile cu haine proaspete si curate.

Pesticidele care sunt formulate sub forma de momeli, care contin un atractant pentru furaje, sunt tot pesticide. Ia in considerare insecticidele selective, cu o gama limitata de daunatori vizati, pentru a evita daunele organismelor care se afla in zona.

Mesplant.ro ofera solutii reale pentur cei care doresc sa gradinareasca la un nivel inalt sau sa scape de daunatori. Cele mai bune pesticide si saci de ingrasaminte ii gasim pe site-ul Mesplant.ro, la preturi fara concurenta!

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment