Refu Blog

Nu există cărți mai desconsiderate decât cărțile de dezvoltare personală. În general, intelectualii disprețuiesc în mod universal ideea acestor publicații. Cărțile de dezvoltare personală nu apar pe listele de lectură de la nicio universitate de prestigiu, nu sunt recenzate de reviste de cultură și nu este de conceput că un premiu literar major să fie acordat vreodată unui autor de astfel de cărți.

Această atitudine de desconsiderare a volumelor de dezvoltare este un simptom al unei prejudecăți împotriva ideii de educație emoțională. Aplecarea către educația emoțională explicite este considerată ca fiind sub demnitatea oricărui scriitor serios. Ca și cum se presupune că toți oamenii sunt capabili să își depășească singuri problemele emoționale.

Prin urmare, în mod surprinzător, calitatea tuturor cărților de dezvoltare personală este în prezent foarte desconsiderată.

Cu toate acestea, nu toate epocile au împărtășit această atitudine respingătoare. În cultura clasică a Greciei antice și a Romei antice, era de la sine înțeles că cea mai înaltă ambiție a oricărui autor era să ofere cititorului o educație emoțională care să-l poată îndruma spre împlinire (eudaimonia). Cărțile de dezvoltare personală erau plasate în topul literaturii. Cei mai admirați gânditori – Platon, Aristotel, Cicero, Seneca, Plutarh și Marc Aurelius – toți au scris cărți de dezvoltare personală, al căror scop era să ne învețe să trăim și să murim frumos. Mai mult, ei au folosit toate resursele de inteligență și stil în scrierea manualelor lor, astfel încât să se asigure că mesajele lor ar încânta capacitățile intelectuale și emoționale. Volumul „Despre mânie” al lui Seneca și „Meditații”, semnat de Marcus Aurelius, se numără printre cele mai importante opere literare din toate timpurile. Acestea sunt, de asemenea, fără îndoială, cărți de educație emoțională.

Revenind în zilele noastre, există mai multe avantaje pe care ți le oferă citirea de cărți dezvoltare personală. Primul și cel mai important beneficiu este experiența pe care cititorul o poate dobândi, strategiile învățate și îmbunătățirea vieții acestuia fără a fi nevoit să ceară ajutor altora. Dacă citim astfel de cărți, putem învăța și decide să ne creăm propriul plan de viață și să facem cu grijă lucrurile necesare care ne pot face mai buni, ne putem îndeplini obiectivele și ne putem îmbunătăți viața în mod semnificativ.

      Citirea cărților de dezvoltare personală poate, de asemenea, să construiască un sentiment de încredere în propria persoană, lucru care în timp ne poate ajuta să ieșim din aproape orice situație dificilă, fără a recurge la ajutorul altora.

Un alt beneficiu al cărților de dezvoltare personală este acela că dezvoltă o atitudine mentală puternică, capabilă să dezvolte abilitățile pentru a aborda și dezlega grijile vieții de zi cu zi.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment