Refu Blog

Din pacate, din ce in ce mai multi romani plecati in strainatate la munca nu reusesc sa isi mai faca urmatorul concediu acasa deoarece sunt implicati in diferite accidente, au parte de o moarte cumplita la locul de munca sau, pur si simplu, epuizati de atata munca, cedeaza in fata presiunilor.

De asemenea, persoanele plecate in concediu in strainatate care sufera de o afectiune cardiaca ce le aduce decesul sau cei implicati intr-un accident care le aduce sfarsitul trebuie inmormantati crestineste in tara lor natala.

Nimeni nu accepta ca romanii care mor peste granita sa ramana si sa fie inmormantati in tara respectiva, fara a beneficia de o inmormantare care sa respecte toate cutumele religioase. Pentru acesti romani mai putin norocosi exista servicii de repatriere decedati asigurate in cele mai bune conditii de reprezentantii unei companii de servicii funerare.

Ce presupune transportul funerar international?

Serviciul de repatriere a persoanelor decedate presupune si transportul funerar international din Europa sau din tari care nu se afla in Uniunea Europeana. Serviciile sunt prompte, se fac in baza unui contract semnat de beneficiar si de prestator, includ transportul pe cale terestra, cu masini echipate in mod legal si corespunzator pentru transport, dar si pe cale aeriana, cu avionul.

De asemenea, reprezentantii companiei care se ocupa de repatrierea persoanelor decedate asigura si intocmesc toate actele necesare pentru a elibera un pasaport mortuar, precum si autorizatiile de care este nevoie pentru repatrierea decedatului.

In plus, pe toata durata transportului, defunctul este conservat in cele mai bune conditii. Cei care se intreaba cat costa aceste servicii trebuie sa stie ca pretul serviciilor de repatriere difera de la caz la caz si este, in general, influentat de tipul de servicii solicitate, de taxa tarii in care s-a produs decesul, de taxele serviciului de politie mortuara, de taxele consulare, de costul de urgenta a apostilei si de costul serviciului de imbalsamare, precum si de calea de repatriere.

Etapele repatrierii defunctului

In vederea repatrierii persoanelor decedate, sunt necesare mai multe etape de parcurs, de la intocmirea documentelor, la asigurarea serviciilor de imbalsamare certificata si de conservare a corpului, pana la intocmirea documentelor in vederea obtinerii pasaportului mortuar, intocmirea documentelor consulare si asigurarea unui sicriu special pentru repatrierea internationala. Se va bifa si etapa in care sicriul se va prelua de la domiciliul persoanei decedate sau de la morga, dar si etapa realizarii documentelor vamale si cea a transportului sicriului la destinatia din tara in care se realizeaza repatrierea.

In cat timp are loc repatrierea persoanei decedate?

De regula, repatrierea unei persoane decedate nu dureaza mai mult de 15 zile lucratoare de la data eliberarii decedatului de catre autoritatile locale, pana la eliberarea scrisorii de autorizare.

Documentele necesare colectate necesita destul de mult timp pentru ca autoritatile din strainatate sunt foarte stricte in aceasta privinta, tinand cont mai ales de circumstantele decesului. Procesul de repatriere poate sa difere si in functie de tara de unde se face repatrierea, de circumstantele decesului si de metoda de transport aleasa – aeriana sau terestra.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment