Refu Blog

A urma un curs project manager este o strategie foarte importanta pentru a evolua in cadrul unei companii, pentru a obtine un post mai bun sau pentru a ajunge in cadrul unei firme de succes pe postul mult dorit. Managerul de proiect se ocupa de administrarea unui proiect combinand metodele de organizare, de planificare si de control, astfel incat respectivul proiect sa poata fi implementat in mod eficient.

Concret, managerul de proiect are responsabilitatea de a planifica si de a executa orice proiect, de a moderniza software-ul folosit, de a planfica resursele, de a determina perioada de realizare, de a gestiona comunicarea cu echipa, de a analiza riscurile si de a delega sarcinile membrilor care se ocupa de respectivul proiect. Un bun manager de proiect trebuie sa aiba calitatile cerute de fisa postului, dar si sa urmeze un curs care sa ii ateste aceste calitati.

Ce abilitati si calitati trebuie sa aiba persoana care se inscrie la un curs manager proiect?

Persoanele care urmeaza un curs manager proiect trebuie sa se auto-analizeze foarte bine inainte de a se inscrie pentru a vedea daca intr-adevar sunt potrivite pentru acest post. In primul rand, managerul de proiect trebuie sa fie o persoana cu idei originale, cu bune abilitati de comunicare, un om integru si entuziast, care manifesta empatie fata de membrii echipei sale.

In plus, managerul de proiect trebuie sa aiba capacitatea de a stabili prioritatile in cadrul unui proiect, sa fie o persoana care se descurca foarte bine sub presiune si este orientat catre echipa sa, avand abilitatea de a rezolva problemele in mod eficient.

Ce responsabilitati are un manager de proiect?

Managerul de proiect organizeaza, directioneaza si conformeaza activitatea membrilor echipei sale, le rezolva problemele si conflictele care apar intre ei si da directive pentru a finaliza proiectul in mod eficient. Concret, acest important pion in cadrul unei companii trebuie sa supravegheze, sa coordoneze toate activitatile din domeniul lui de activitate, sa se asigure ca fiecare sarcina sau proiect este realizat in mod eficient, sa sugereze noi politici si sa vina cu modificari constante cu scopul de a reforma si de a revolutiona munca angajatilor.

Fara doar si poate, managerul de proiect trebuie si sa participe la intalniri, la workshop-uri si la sedinte, sa vina cu oferte si cu propuneri de a atrage noi clienti si de a extinde afacerea. Informatiile pe care le furnizeaza catre departamentele de conturi si de auditori trebuie sa fie precise si complete, iar la nevoie acesta trebue sa ofere asistenta.

Nu in ultimul rand, un project manager este responsabil de activitatea prestata si de rezultatele intregii sale echipe, dar si de rezolvarea situatiilor critice sau urgente ce apar pe parcursul dezvoltarii si implementarii proiectului.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment