Centrale Termice

Dupa cum cu totii cred ca stim ca in Romania beneficiem de o clima temperat continentala de tranzitie, in care se face o distinctie clara intre toate cele 4 anotimpuri, primavara, vara, toamna, iarna. Chiar daca pentru multi ne face placere sa simtim fiecare raza de soare sau fiecare fulg de nea din aceste anotimpuri, atunci cand ajungem acasa ne dorim ca sa fie cald si bine astfel incat sa ne putem relaxa. Foarte multi ne confruntam cu faptul ca trebuie sa facem foc in sobe pentru a ne putea incalzi locuinta si a ne simti bine. Pentru a putea scapa de tot acest chi de facut al focului in sobe mai ales pe timp de iarna, acum aveti ocazia de a scapa de aceasta grija cu ajutorul centralelor termice.

Datorita acestor centrale termice, veti putea simti un plus de confort in locuinta dumneavoastra. Daca va ganditi sa va achizitionati o astfel de centrala termica trebuie sa stiti ca acestea sunt de mai multe tipuri, mai exact, mai multe tipuri de combustibil cu care aceste centrale termice functioneaza.

Tipuri de centrale termice

Un prim tip de centrala termica este cea care functioneaza pe baza de curent electric. Acestea sunt foarte apreciate de cea mai mare parte de persoane care au achizitionat o centrala termica deoarece acestea au un cost scazut, sunt foarte usor de utilizat, la fel sunt si usor de instalat, nu necesita depozitarea nici unui fel de combustibil, deoarece aceasta functioneaza si tot ce dumneavoastra este sa faceti, este sa apasati pe un buton pentru a o deschide sa o inchide.

Un alt tip de centrala termica este cea care functioneaza pe baza de gaze naturale. Acest tip de centrala termica prezinta un randament mai superior fata de alte tipuri de centrale termice si pot fi montate la diferite alte instalatii cum sunt caloriferele sau incalzirea prin pardosea.

Un ultim tip de centrala termica este cea care functioneaza pe baza de conbustibil solid, mai exact pe baza de peleti. Acest tip de centrale termice sunt foarte apreciate mai ales in locurile unde nu exista o retea de gaze naturale.

Atunci cand va doriti sa achizitionati o centrala termica ar fi bine sa discutati si cu un specialist in domeniul instalatiilor termice deoarece acesta va stii si de ce accesorii veti avea nevoie pentru centrala termica pe ca o doriti. Ca accesorii pentru centrale termice putem gasi antigel centrale termice, cronotermostate, detectoare de gaz, regulatoare de gaz, termostate contact sau vase de expansiune.

Pretul centralelor termice

Pretul unei centrale termice variaza foarte mult doarece acestea sunt in functie de tipul de centrala termica cat si de alte caracteristici ale acesteia. Preturile pot incepe de la 1780 lei si pot ajunge chiar si pana la 19200 lei.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments