Știm foarte bine, alegerea unui covor potrivit pentru locuința ta este o sarcină destul de delicată. Asta pentru că un covor este un element de decor foarte important care poate schimba în întregime stilul unei încăperi. Din acest motiv, trebuie să ții cont de unele sfaturi pentru a alege covoarele potrivite pentru locuința ta.

Definește care sunt nevoile tale

Există o mulțime de covoare bucătarie sau pentru dormitor, încât este foarte ușor să te simți pierdut. Să îți definești deci nevoile este o etapă indispensabilă înainte de a începe căutările.

Unde vrei să așezi covorul? Fiecare încăpere are propriile sale caracteristici și exigențe care vor influența alegerea covorului ideal. Dacă vrei să decorezi livingul sau ai nevoie de un covor pentru dormitor, cu siguranță că nu vei face aceeași alegere.

Așadar, este important să începi procesul de gândire prin alegerea camerei în care vei folosi covorul.

Acum că știi în ce cameră vrei să-ți amplasezi covorul, poți alege dimensiunea acestuia. Avantajul de a opta pentru un covor pe măsură, cum ar fi covoare de dormitor, este acela că poți adapta covorul la spațiul tău. De fapt, există reguli destul de precise care trebuie respectate atunci când alegi dimensiunea și forma covorului.

Îți recomandăm să lași suficient spațiu în jurul covorului. În general, se recomandă să se păstreze între 20 și 30 cm de spațiu vizibil. Dacă dorești să instalezi un covor pentru a decora o cameră, măsoară spațiul din cameră și adaptează dimensiunea covorului, amintindu-ți să lași acest spațiu în jurul acestuia.

De asemenea, majoritatea designerilor de interior respectă o regulă simplă: picioarele din față ale canapelei sau ale patului trebuie să se sprijine pe covor.

Ce culoare se va integra cel mai bine spațiului tău?

Culorile au un impact destul de semnificativ asupra emoțiilor, ambianței și stilului unei încăperi. Tonurile mai calde precum roșu sau portocaliu pot să aducă un plus de pasiune sau de energie, în timp ce tonurile mai reci precum albastru sau verde pot să aducă o senzație de calm sau de liniște.

Nu uita să ții cont de stilul de decor al încăperii unde ai nevoie de un covor nou. Culoarea unui covor va trebui să se armonizeze cu tonurile dominante sau să creeze un contrast vizual interesant.

În designul interior se aplică regula 60-30-10. Această regulă indică distribuția elementelor de design într-o cameră.

Aceasta înseamnă că 60% din cameră ar trebui să reprezinte tema principală. În general, acestea sunt adesea elemente de mari dimensiuni, cum ar fi covoarele, o canapea sau tapetul.

Apoi, 30% din camera ta ar trebui să fie un element care completează tema principală. Ai putea folosi un scaun sau perdele.

În cele din urmă, ultimii 10% ar trebui să fie rezervați pentru piese de accent care să atragă atenția. În general, poți folosi perne sau un tablou.

Author

Write A Comment