Refu Blog

Cum sa iti hranesti corespunzator pisica cu produse precum cele de la Advance si alte reguli de stiut • Refu Blog

A lua in casa ta un pisoi nu este o sarcina usoara. Desigur, pisicutele sunt mai mult decat dragalase, insa ele necesita si o ingrijire adecvata si, mai presus de toate, hrana si un stil alimentar adecvat. Exista o serie de parametri ce trebuie luati in considerare pentru ca lucrurile sa functioneze cat mai bine posibil.

Cum sa-ti alegi pisoiul?

Cand adopti un pisoi, este important sa-l observi bine. Un pisoi sanatos este curios, viguros si jucaus. Ochii lui ar trebui sa fie luminosi. Urechile trebuie verificate: daca contin o substanta negricioasa, aceasta poate indica prezenta parazitilor (acarienii urechii). Gingiile lui vor fi foarte roz, fara rani. Stranutul si tusea pot indica prezenta unei infectii respiratorii. Totusi daca pisoiul are probleme si tu te-ai indragosti iremediabil de el, nu ezita sa il duci la veterinar. Tot veterinarul este si cel care iti va spune ce fel de alimentatie sa ii dai. Exista cateva reguli de baza pentru a-ti hrani micutul prieten.

Iata cele 7 reguli de aur de urmat pentru a-ti hrani bine pisica!

Regula 1 pentru a hrani bine pisica: da-i putina  mancare, dar in mod regulat.

Daca vrei o pisica sanatoasa, nu ii oferi portii mari de mancare.  Prea mult duce la obezitate: pisica ta va manca prea mult si te va vedea doar ca sursa a hranei sale.

De fapt, cel mai bine este sa-i permiti accesul la mai multe mese mici (3-4 pe zi), pe care le va consuma mai ales noaptea. Da, impartirea alimentelor are sens pentru pisici.

Obisnuieste-ti pisica sa se hraneasca independent de la o varsta frageda.  De exemplu, poti folosi un dozator special pentru hrana de pisici. Pisica ia doar ceea ce are nevoie si nu va cere sa-i umpli vasul. Toate aceste lucruri promoveaza echilibrul fizic si mental.

Astfel se evita plictiseala, digestia slaba, stilul de viata sedentar, agresivitatea, excesul de greutate, bulimia sau ingestia de corpuri straine.

Regula 2 pentru a hrani bine pisica: ofera-i ratii echilibrate.

Pisica este un carnivor strict. Ea are nevoie de un nivel minim de proteine ​​animale de calitate de 40% in dieta sa, multa apa, dar putina grasime si fara carbohidrati (nivelul de carbohidrati nu ar trebui in niciun caz sa depaseasca 10-12%).

Nu uita sa echilibrezi ratiile in consecinta, desi nu este neaparat usor sa verifici nivelurile de amidon din produsele industriale. Atentie la proportiile de cereale, legume, leguminoase, cartofi, ingrediente uneori prea prezente in compozitii. De aceea, alege mereu hrana premium sau super premium precum  https://www.zoomax.ro/Advance. Aceasta iti va asigura un meniu echilibrat al micutei feline.

Este important sa cunosti greutatea pisicii si sa adaptezi cantitatea de alimente in consecinta. Pentru fiecare kg, planifica-i 40-50 de grame de hrana pe zi.

Regula 3 pentru a hrani bine pisica: evita schimbarile bruste.

Daca trebuie sa ii schimbi dieta, mai ales dupa ce ai citit aceste sfaturi, evita sa faci modificari bruste. Acest lucru ar putea provoca tulburari digestive si diaree. Dimpotriva, obisnuieste-o treptat cu noutatea.

Tranzitia alimentara ar trebui sa aiba loc in mod ideal in cel putin 8 zile, amestecand cantitati mai mari de alimente noi in cele vechi in fiecare zi.

Regula 4 pentru a  hrani bine pisica: nu uita de apa.

Pisicile in general beau putina apa. Apa de care au nevoie se gaseste mai ales in mancarea lor. Prin urmare, este important sa planifici cel putin o masa umeda pe zi: carne, branza sau supe (racite) preparate cu carne sau bulion de legume si imbogatite cu cereale, de exemplu.

Pune-i apa proaspata zilnic, deoarece pisicile acorda atentie temperaturii si gustului apei. Pastreaza vasul cu apa curat si spala vasul cu apa in fiecare zi, daca este posibil.

Regula 5 pentru a hrani bine pisica: nu ii da resturi de mancare.

Hrana umana nu este potrivita pentru pisici, nevoile lor nutritionale difera de ale noastre. Prin urmare, exista riscul de a imbolnavi-o, ceea ce ar putea sa te coste scump!

Pisicile ar trebui sa aiba o dieta imbogatita cu vitamine si minerale si, prin urmare, sa consume alimente care sa le ofere ceea ce au cu adevarat nevoie.

Evita laptele, contrar credintei populare, care poate provoca probleme digestive.

Ciocolata, usturoiul, cartofii, ciupercile, avocado si nucile pot imbolnavi felinele.

Regula 6 pentru a hrani bine pisica: nu-i da dulciuri!

In acelasi registru de lucruri bine intentionate, dar periculoase pentru sanatatea pisicii, nu-i oferi prajituri sau alte dulciuri. Zaharul trebuie sa fie interzis in mod absolut pentru pisici.

Regula 7 pentru a hrani bine pisica: hrana sa fie nici prea rece, nici prea fierbinte.

Ai grija sa nu iti hranesti pisica direct din frigider. De asemenea, nu ar trebui sa fie prea fierbinte. Hrana pisicii trebuie consumata la o temperatura apropiata de temperatura corpului. Si, cu exceptia cazului in care este o mancare uscata, masa nu trebuie lasata mai mult de trei sau patru ore la dispozitia pisicii.

Aceste reguli de aur sunt extrem de importante de urmat in cazul in care ai o pisica. Fie ca acum adopti un pisoi, sau ai deja una, alege sa ii oferi un menu echilibrat si sanatos. Astfel nu vei avea probleme cu sanatea felinei.

Consulta, de asemenea, medicul veterinar in cazul in care doresti sa ii schimbi dieta sau observi ceva ce nu este in regula. Si, nu in ultimul rand, alege hrana de calitate, precum cea de la Advance, care nu numai ca va fi adorata de pisica ta, ci ii va oferi toate elementele esentiale unei vieti sanatoase.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment