Refu Blog

Atunci când aleg o formulă pentru sugari, mulți părinți aleg una din lapte de vacă. De fapt, 80% din formulele pentru sugari sunt preparate cu lapte de vacă. Cu toate acestea, unii bebeluși au dificultăți în digerarea acestui tip de formulă, deoarece au alergie la lapte sau intoleranță la lactoză, caz în care vor avea nevoie de lapte praf fără lactoză. Mai rar, sugarii ar putea avea o afecțiune numită galactozemie în care expunerea la formule care conțin lactoză poate pune viața în pericol.

Ce înseamnă de fapt lapte praf fără lactoză?

Formula fără lactoză este de obicei făcută din lapte de vacă care a fost rafinat pentru a elimina lactoza și a o înlocui cu o formă diferită de zahăr. Mulți oameni înțeleg greșit diferențele dintre formula fără lactoză, formula pe bază de lapte de vacă și formula de soia.

Deși nici formula fără lactoză, nici formula de soia nu conțin lactoză, un lapte praf fără lactoză este creat din lapte de vacă și, prin urmare, conține proteine ​​din laptele de vacă.

Aceste formule nu sunt tolerate de bebelușii care sunt cu adevărat alergici la proteinele din laptele de vacă.

Intoleranță la lactoză la bebeluși

Pentru a digera lactoza, organismul trebuie să producă o enzimă numită lactază. Unii bebeluși nu produc suficient din această enzimă. O incapacitate primară sau permanentă de a produce o lactază este rară.

Cu toate acestea, mulți sugari și copii au o reducere temporară a disponibilității lactazei. Acest lucru apare adesea după o criză de diaree, în timpul căreia mucoasa intestinului este deteriorată. De obicei nu necesită trecerea la formula fără lactoză.

Alți copii nu au capacitatea de a produce suficientă lactază pe termen lung, ceea ce provoacă simptome de intoleranță la lactoză, cum ar fi gazele, balonarea, diareea și colicile. Bebelușii cu o problemă pe termen lung care nu produc lactază pot beneficia de formulă fără lactoză dacă îi ajută să evite simptome de malabsorbție a lactozei.

Laptele de vacă este unul dintre alergenii de top pentru copii. Cu toate acestea, această alergie se datorează de obicei proteinelor din lapte și nu lactozei (care este un zahăr). O alergie la proteine ​​din lapte poate fi prezentă la naștere sau se poate dezvolta odată cu creșterea copilului. Intoleranța la lactoză este mai frecventă la copiii cu vârsta de peste 2 ani.

Simptomele unei alergii la proteine ​​din lapte includ urticarie, curgerea nasului, diaree, vărsături și iritabilitate. Părinții confundă uneori simptomele unei alergii la proteine ​​din lapte cu cele ale colicilor, gazelor sau altor probleme digestive obișnuite la copii.

Reacțiile mai grave la proteinele din lapte includ umflarea buzelor, limbii și gâtului și anafilaxia. Dacă bebelușul tău are o reacție severă la un potențial alergen, apelează serviciul de urgenţă rapid.

 

 

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment