Refu Blog

Un server dedicat este un tip de gazduire web in care un client are utilizarea exclusiva a unui intreg server.

Cand incepeti un nou site web, blog sau aplicatie, una dintre primele decizii pe care va trebui sa le luati este cum sa va gazduiti site-ul. Desi exista cateva moduri diferite in care puteti alege sa va gazduiti site-ul, doua tipuri de servere utilizate in mod obisnuit sunt servere partajate si servere dedicate. Un server partajat, asa cum sugereaza si numele sau, este partajat cu alti clienti web. Cu un server dedicat, totusi, site-ul este singurul care va fi gazduit pe server.

Descopera beneficiile oferite de servere dedicate Romania de la Hostclub.ro! • Refu Blog

Un server dedicat este cunoscut ca una dintre cele mai performante optiuni de gazduire. Ne place sa ne gandim la un server dedicat, cum ar fi detinerea propriei case. Nimeni nu te va deranja si poti face orice vrei. In timp ce un server partajat este la fel ca a locui in condo unde trebuie sa impartasesti totul.

Serverele dedicate permit:

-Timp de functionare 24/7;

-Viteze mai mari de conexiune;

-Mai putin risc de atacuri virale;

-Intretinere din mers.

Serverele dedicate nu sunt special concepute pentru un singur scop. Acestea pot fi utilizate pentru a gazdui site-uri web, servere de jocuri sau orice altceva care necesita un loc pentru mai multe computere pentru stocarea si citirea fisierelor.

Hostclub.ro ofera servicii de hosting servere dedicate Romania la preturi fara concurenta, iar eficienta este maxima!

Unul dintre primele avantaje principale de care se ocupa un server dedicat este securitatea. Daca va aflati intr-o industrie reglementata si sunteti insarcinat cu mentinerea confidentialitatii datelor si informatiilor clientilor, nu puteti partaja un server cu o alta companie. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu puteti permite posibilitatea ca una dintre aceste alte companii sa poata accesa datele serverului si informatiile despre clienti.

Daca va aflati pe acelasi server cu un spammer sau un site web rau intentionat menit sa raspandeasca virusi sau alte programe malware, acest lucru va poate deschide site-ul web la probleme de securitate. Site-ul web poate fi inchis la nesfarsit daca autoritatile confisca hardware-ul serverului din cauza unui alt site rau intentionat de pe acelasi server. Daca site-ul web gestioneaza tranzactiile cu cardul de credit sau alte date care trebuie criptate si pazite indeaproape,va fi mult mai bine cu un server dedicat.

Fiecare server are o adresa IP unica. Prin urmare, daca sunteti pe un server dedicat, site-ul web are propria adresa IP. Dar daca sunteti pe un server partajat, site-ul  web va partaja adresa IP cu celelalte site-uri gazduite pe serverul partajat. Si daca unul dintre aceste alte site-uri este cunoscut ca fiind o sursa de spam, clasamentul site-ului  de optimizare a motorului de cautare (SEO) poate fi afectat negativ din cauza conexiunii sale cu continut suspect. Site-ul  web poate fi chiar blocat de motoarele de cautare.

Ca mijloc de mentinere a securitatii serverului, veti putea instala cel mai inalt nivel de securitate disponibil pentru . Nu numai ca datele  vor fi securizate, ci si aplicatiile si baza de date a clientilor. Un aspect care face acest lucru atat de atragator pentru proprietarii de afaceri este ca veti avea un control total asupra site-ului, fara a fi nevoie sa va indreptati catre nevoile altor companii de pe serverul partajat sau configuratiile serviciului  de gazduire web.

Cu un server partajat, sunteti la mila limitarilor plasate de faptul ca trebuie sa partajati resurse. Aceasta inseamna ca puterea de procesare a procesorului si memoria RAM sunt distribuite (si nu uniform) cu celelalte site-uri de pe server.

Daca un site web de pe server ruleaza scripturi gresite care consuma multa memorie, atunci acesta poate avea un impact asupra performantei site-ului  web. Acelasi lucru este valabil daca vecinii serverului au o crestere a traficului pe site-ul web. Acest lucru poate consuma latimea de banda de pe server si poate incetini semnificativ site-ul web. In plus, cumparatorii pot asocia timpii de incarcare incet cu o calitate mai scazuta. Daca site-ul  dureaza prea mult timp pentru incarcare, consumatorii pot cauta site-urile concurentilor.

Cu un server dedicat, totusi, nu trebuie sa partajati resurse. Capacitatea completa a serverului este la dispozitia dvs. si nu va trebui sa va faceti griji ca altcineva incetineste site-ul.

Cu mai multe resurse disponibile, elementele se pot incarca mai repede. In plus fata de aceasta, viteza site-ului produce alte cateva beneficii.

SEO imbunatatit: se stie ca viteza site-ului este unul dintre factorii de clasificare pe care Google ii foloseste pentru a determina clasarea motorului de cautare. Mai mult, cercetarile au aratat ca ar putea folosi „timpul pana la primul octet” ca mijloc oficial de masurare. Ce inseamna asta? In termeni simpli: un site web rapid va va ajuta sa va prezentati mai sus in rezultatele cautarii Google, in timp ce un site web lent va va face probabil sa va prezentati mai jos.

Viteza site-ului are un impact direct asupra ratei de conversie, a veniturilor si a experientei utilizatorului in urmatoarele moduri:

Un site lent este mai putin probabil sa obtina o multime de trafic de retur. Fiecare secunda suplimentara adaugata la timpul de incarcare are ca rezultat cu 7% mai putine conversii.

Optiuni de personalizare mai mari: detinerea resurselor unui server intreg inseamna ca probabil puteti adauga o multime de functii personalizate (cum ar fi streaming video sau MP3-uri) fara a afecta viteza site-ului. Si site-ul foarte personalizat nu numai ca va arata grozav, dar va fi memorabil pentru vizitatori si va crea o experienta excelenta pentru utilizator.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment