Refu Blog

Ghiduri utile pentru constructii de la Reformex.ro • Refu Blog

Cand am decis sa imi construiesc casa de vacanta de unul singur, nu am vrut sa apelez la un arhitect decat pentru a obtine proiectul, iar restul muncii avea sa fie facut de mine si de cumnatul meu. Zis si facut, arhitectul mi-a proiectat casa cu doua camere, living, baie si bucatarie, iar fundatia a fost turnata intr-o singura zi. Neavand experienta in construit case, am decis ca voi ivata din sfaturile utile oferite de catre Reformex.ro, unde toata lumea poate sa gaseasca repere folositoare despre construit case de la zero sau pentru diverse etape.

Desi, in mare, lucrurile au decurs corespunzator, acoperisul a fost cel care mi-a dat cel mai mult de furca. Ideea de a construi un acoperis nu este deloc complicata in teorie, insa odata pus in actiune, planul de construi un acoperis se dovedeste mai greu. Tipul de acoperis ideal pentru casa ta depinde foarte mult de forma si dimensiunile acesteia. In principiu, acoperisurile sunt de doua tipuri, desi exista o complexitate a formelor mult mai elaborata, care nu poate fi incadrata in aceste categorii:

  1. acoperisuri cu panta;
  2. acoperisuri cu terasa.

Acoperisurile cu panta sunt cele mai des intalnite si sunt preferate de proprietarii de locuinte, deoarece ele permit si crearea unor spatii de depozitare la etaj sau amenajarea unor spatii de locuit, asa cum este cazul mansardelor sau al podurilor.

Acoperisurile cu terasa arata impozant pentru casele mari, insa dezavantajul lor este ca nu permit scurgerea apei la fel de usor ca acelea in panta. De aceea, nu este recomandata utilizarea acestui tip de acoperis in zonele cu precipitatii abundente. Si alegerea materialului depinde foarte mult de climatul in care locuiesti. Zonele montante sau de depresiune, cu caderi masive de zapada in timpul iernii, geruri si precipiatii bogate au nevoie de materiale mai rezistente si mai scumpe, astfel incat sa izoleze cat mai bine locuinta atat din punct de vedere termic, cat si al infiltratiilor de apa. Eu am ales sa construiesc acoperisul cu panta, deoarece prefer acest design mai mult.

Am ales sa folosesc tigla ceramica, deoarece este extrem de rezistenta, este un material clasic cu un aspect placut si este potrivita mai ales pentru casele construite intr-un stil traditional. Dezavantajul sau este ca are o greutate destul de mare, asa ca inainte sa o montezi trebuie sa te asiguri ca locuinta va putea suporta fara probleme toata greutatea adaugata.

Reformex este o platforma unde poti gasi detalii complete despre proiectul de renovare, constructie sau amenajare.

Durata de viata a unui acoperis depinde si de tipul de material ales, dar si de manopera pentru acoperis. Cu cat lucrarea este mai bine executata, cu atat acoperisul va fi mai rezistent si va trece cu succes testul timpului. Insa orice material se uzeaza si isi pierde calitatea odata cu trecerea anilor. Exista si acoperisuri care pot dura peste 50 de ani, cu conditia sa fie montate de o echipa de profesionisti, materialele sa fie de calitate, iar acoperisul sa fie intretinut corect.

Cand construiesti sarpanta acoperisului, ai de ales dintre mai multe materiale: lemn, metal sau beton. Lemnul este unul dintre cel mai folosite materiale, si a fost si alegerea mea principala. Toate informatiile utile pentru construirea casei, le-am cules de la Reformex.ro.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment