Refu Blog

Echipamentele profesionale de bucătărie trebuie să fie de un standard ridicat pentru a susține o agendă aglomerată a restaurantului. Amenajarea unei bucătării industriale ar trebui să permită alimentelor să ajungă absolut fără probleme din zona de pregătire către linia de asamblare (să fie în flux). Asta deși, uneori, un restaurant are o zonă foarte limitată, care dictează tipul de echipament de bucătărie care trebuie achiziționat.

O marmită este un echipament de bucătărie destinată preparării și conservării alimentelor la nivel mare. Această oală mare de metal inoxidabil este de fapt un echipament gastronomic  compact, care arată mai degrabă ca un dulap din inox. Recipientul unde se pun alimentele ce se gătesc are o adâncime bună și o deschidere largă, marmita având un capac generos. Din anumite puncte de vedere un astfel de echipament se aseamănă destul de mult cu o tigaie basculantă profesională, doar că vasul de gătit propriu-zis este mai înalt. 

Marmita este un echipament care oferă rezistență ridicată, durabilitate și oferă multă rapiditate în gătirea celor mai variate alimente, precum ar fi: orez, fasole, carne, legume. Cu ajutorul ei se pot prepara supe, ciorbe, sosuri, paste, chiar și gemuri.

Principiul de funcționare al modelelor de marmite populare 

Considerat modelul convențional, cel mai utilizat, aburul este generat în recipientul de gătire însuși prin încălzirea care are loc în mantaua de abur, care se află între partea externă și cea internă a echipamentului gastronomic. 

Exteriorul marmitei, care este în contact cu operatorul echipamentului, are o bună izolație termică pentru a se preveni orice tip de accident de muncă. 

În partea interioară a acestui echipament gastronomic se găsește oala (vasul) în care se introduc ingredientele ce se vor găti. Mantaua de abur este porțiunea unde are loc procesul de încălzire. 

Pentru aceasta, este necesar a se folosi apa care, la atingerea unei anumite temperaturi, va genera aburul necesar pentru încălzirea întregii părți interne a cazanului. Această încălzire are loc prin intermediul arzătoarelor cu gaz sau a rezistenței electrice și durează în medie 30 – 60 de minute pentru a ajunge la punctul ideal de gătire. 

Marmite cu flacără directă 

Există și modele de marmite unde nu există nicio cămașă cu abur, astfel încât flacăra este în contact direct cu partea inferioară a părții interioare. Echipamentul nu este un recipient sub presiune și este alimentat exclusiv cu gaz.

În comparație cu modelele anterioare, principalul beneficiu al acestui echipament este economisirea apei, deoarece nu are nevoie să se genereze abur.

În plus, este posibil să se facă toate procesele de gătit, etanșare, sotare și prăjire. La prepararea orezului, spre exemplu, condimentele pot fi sotate chiar în ceaun, înainte de a începe gătitul. 

Marmita HoReCa trebuie să fie construită din oțel inoxidabil de o calitate excelentă pentru a garanta o rezistență ridicată și expunerea la temperaturi ridicate.

Pe de altă parte, are performanțe mai scăzute și necesită mai multă atenție din partea operatorului, atunci când pregătește mâncarea, deoarece se poate lipi de fundul vasului. Această problemă care nu apare la modelele de marmite care au mantaua cu abur.

Cauți o marmită din inox de 200, 300 sau chiar de 400 de litri pentru bucătăria ta profesională? 

Alege echipamentul HoReCa de care ai nevoie de la TC Romania Crown Cool. Aici te vei bucura de cel mai bun raport calitate-preț pentru astfel de dotări ce înglobează tehnologii de ultima oră!

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment