Refu Blog

Diferența între HVAC si un AC, așa cum este aerul condiționat Mitsubishi Electric DC Inverter 12000 BTU și care presupune curent alternativ, față de încălzire, ventilație și aer condiționat care se referă la HVAC.

Un sistem HVAC are funcția de răcire și încălzire a încăperilor de acasă sau de la serviciu; funcționarea acestuia presupune schimbul de aer într-o încăpere așa încât să se creeze un confort termic, după cum este fixat de utilizator; pe lângă funcțiile de răcire și încălzire, un astfel de sistem îmbunătățește calitatea aerului din încăpere, eliminând umiditatea, particolele de praf, bacteriile și gazele.

Inițialele de HVAC vin de la Heating (încălzire), Ventilatin (ventilație) și Air Conditioning (aer condiținat).

Încălzirea, răcirea și ventilația funcționează împreuna pentru a asigura confortul termic dorit. La început ventilației este returul de aer care arată ca un grătar și care trage aerul din interiorul încăperii, îl trece printr-un filtru către sistemul principal; se recomandă curățarea periodică a filtrului deoarece acest lucru va prelungi durata de viață a sistemului.

Următoarea componentă este filtrul de aer care înpiedică pătrunderea în încăpere a elementelor poluante, filtrul curățat asigurând  creștere a eficienței a sistemului de climatizare.

Punctele de evacuare sunt foarte importante deoarece pe acolo se evacuează gazele; dacă sita de fum și aerisirea nu sunt verificate, există posibilitatea ca, dacă este înfundat, să fie evacuate gaze nocive, precum monixidul de carbon, în interiorul încăperii.

În jurul clădirii în care este montat sistemul, sunt niște canale prin care trece aerul în fiecare cameră, acestea fiind o altă componentă a HVAC-ului, anume conductele, elemente ce trebuie curățat la 2, 3 ani.

Suflanta mișcă aerul cald, îl împinge spre sistemul de HVAC și trebuie curățat anual.

Partea din exerior este reprezentată de o unitate care adăpostește ventilatorul și care alimentează fluxul de aer, de aceea este recomandat să nu existe plante așezate alături de unitatea exterioară deoarece acesta se poate bloca.

În unitatea exterioară există un compresor care transformă agentul frigorific din gaz în lichid, de unde este împins în bobine; aceasta este componenta cea mai vulnerabilă a unui astfel de sistem, de aceea dacă aveți suspiciuni privind buna funcționare, prima dată trebuie verificat compresorul.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment