Refu Blog

link buildingDespre link building sunt foarte multe lucruri de spus, dar să începem cu începutul. Toți cei care fac SEO știu că link buildingul este unul din factorii esențiali în implementarea procesului SEO.

Link buildingul înseamnă să obții linkuri care nu pot fi ușor replicate de compeție. Însă, din moment ce încercam să obținem un rank superior trebuie să jucam după regulile motorului de căutare. Iar regulile sunt simple: mai multe blacklinks conduc la un trafic mai mare.

Activitatea SEO poate fi îmbunătațită în mod considerabil prin intermediul blacklink-urilor de renume (numite și link-uri inbound), prin faptul că mai multe persoane pot găsi site-ul datorită rank-ului mare. Întrucât este esețial pentu specialiștii SEO să își adapteze strategiile, vei găsi mai jos câteva idei și sfaturi practice despre cum pot fi regândite strategiile de link building în viitor. Una dintre tacticile SEO adoptate de către multe persoane se referă la guest posturi.

Din păcate însă se constată un abuz în ceea ce privește această tactică, iar Google în mod sigur va decide să ia măsuri, pe viitor, în această privință. Ce trebuie să faci pentru a evita o eventuală neplacere, este să îți înregistrezi contentul pe site-urile pe care postezi. Este de preferat să eviți site-urile și blogurile care vând linkuri.

Chiar dacă nu ai facut nicio mișcare în sensul cumpărări unui link, dar ai un link pe unul din siteurile care vând linkuri, poți avea de suferit, întrucât motoarele de căutare vor lua și site-urile tale ca fiind unele cumpărate iar apoi linkurile tale își vor pierde valoarea. Gândește-te și la faptul că, Google interpretează contextul și se folosește de el pentru a întelege valoarea unui anumit link.

Așa că țineți cont de conținut și calitate. Internal linking este o metodă de link building. în cazul în care ai un site mare cu o structura internă a linkurilor foarte bună motoarele de căutare te vor găsi mai ușor. Nu uita de importanța ancorelor interne folosite, pentru că prin intermediul lor vei da importanța paginilor interne pe cuvinte cheie. Pentru o eficiență sporită link buildingul trebuie corelat cu social media, relații, trafic, conținut, și un site bine făcut. Ai în vedere faptul că linkurile reprezintă voturi de încredere.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

13 Comments

  1. Conteaza mult si relevanta link-urilor, dar si autoritatea pe care o are site-ul pe care urmeaza sa promovezi…

  2. Ca o alternativa la guest post-uri se pot utiliza cu eficienta crearea de profile linkuri pe site-uri foarte cunoscute si cu mare autoritate, gen: wordpress, blogger, tumblr, soundcloud, flickr etc etc.

  3. Este important sa-ti faci o strategie buna, linkurile de calitate oricum se cumpara 🙂 Multi spun ca stiu SEO insa rezultatele ii contrazic, un client are nevoie de rezultate pe termen lung, ca doar de aia mizeaza pe SEO si nu pe Adwords 🙂

  4. O buna sursa de link juice pentru site-urile gen blog (pe care o recomand si acestui site) este technorati. Technorati este cel mai mare motor de cautare pentru bloguri din lume – are Page Rank 8. Recomand inscrierea aici a oricarui blog.

  5. Ce pacat ca si pentru asta trebuie sa tii cont de o tehnica s.a.m.d. Nu este o pacaleala de fapt? Continutul de calitate nu ar trebui sa primeze ?

  6. Nicu DurlaReply

    Interesante informatii, ce poti sa spui despre link-urile din comentarii cei care comenteaza doar pentru a face link building pentru diferite magazine? Sa luam exemplu aici, uite Maria si Lucian ce fac, e corect pentru Google sau mai bine zis e bine pentru tine?

    • Nu folosesc anchor pentru link ca sa le consider a fi spam, ci isi folosesc numele, sau un nume.

  7. Din punctul meu de vedere continutul este cheia pentru vizibilitate in motoarele de cautare !

    Restul sunt povesti, daca stii sa faci content marketing… atunci stii sa faci si un SEO care genereaza rezultate pe termen lung.

  8. Nu am inteles pana la urma raspunsul pentru Nicu Durla. Pana la urma postarile de comentarii pe bloguri ajutasau nu site-ul la care se face referire in semnatura?

  9. Deci la nume daca foloseam „Fotograf nunta” tu il considerai spam insa era de ajutor pentru blogul meu. Eu sunt interesat de astfel de linkuri, daca ma poti contacta pe privat. Asa am ajuns si pe blogul tau.Multumesc.

    • Salut, este considerat spam pentru ca tu incerci sa faci SEO cu ajutorul blogului meu.

  10. Dar banuiesc ca stii ca majoritatea blogurilor atribuie automat linkurile din comment cu nofollow, tocmai sa descurajeze spamul. Si cu toate acestea si eu gasesc comentarii scrise automat la mine pe blog 🙂La tine tot cu „nofollow” vad ca sunt linkurile. Astfel Google nu mai ia in considerare nici un link pentru rank.

    • Da, stiu! Blogul meu a fost dofollow, acum am scos optiunea din cauza spam-ului. Chiar si asa unii oameni tot folosesc spam-ul in continuare.

Write A Comment