Mierea. Un produs apicol foarte apreciat mai ales pentru multitudinea de proprietăți benefice asupra organismului este obținut de albinele cele harnice care zboară din floare în floare pentru a aduna polenul și a-l transforma în mierea aurie pe care orice gospodină îl are în cămară.

Acestprodus apicol, mierea este considerată ca fiind alimentul vieții. Pentru a putea obține acest produs apicol minune, mierea, unei albine îi trebuie o săptămână. Această perioadă de o săptămână este perioada în care o singură albină produce miere în toată viața ei, dar dacă este să luăm în considerare faptul că există miliarde de albine, acest lichid magic și auriu este mai mult decât accesibil.

Acest produs apicol, mierea, este singurul zahăr pur obținut pe căi naturale cunoscut de către om. Desigur, nu spun că omul nu ar avea nevoie și de zahăr concentrat, dar mierea este singurul produs apicol neprocesat. Mierea produce insulină în aceeași măsură în care o face și zahărul procesat, așadar nu există nici un motiv pentru a nu o consuma decât în cazul în care aveți alergie la acest produs apicol.

Mierea conține vitamine, calciu și fosfor iar acestea din urmă sunt esențiale pentru viață. Așadar atunci când vă luptați cu o carență de calciu nu fugiți la prima farmacie să cumpărați calciu deoarece cu o singură linguriță pe zi din acest produs apicol minune, puteți rezolva această carență de calciu.

Vitaminele pe care le conține acest produs apicol sunt vitamina A, B2, B3, B5, B6 și B9, are și o mică cantitate de fier dar și alte metale esențiale pentru organism. Totuși acest produs apicol nu este recomandat copiilor sub un an deoarece conține bacteria botulinică iar acesta din urmă poate avea efecte nedorite asupra celui mic iar în cazul ingerării poate dezvolta boli foarte grave. După această perioadă de un an, mierea poate deveni un aliat de nădejde ce are efect microbian și antivirulicid deci are capacitatea de a fortifica organismul.

Mierea nu poate lipsi deci, din alimentația zilnică indiferent de vârstă deoarece are foarte multe efecte benefice asupra organismului și poate fi și un excelent antibiotic datorită proprietăților sale multiple.

Mierea era folosită încă din cele mai vechi timpuri atât ca tratament cât și pentru anumite ritualuri și ceremonii a fost și rămâne în continuare un produs apicol mai mult decât apreciat, am putea spune chiar prețuit.

Mulțumită proprietăților sale extraordinare este cel mai bun tratament mai ales împotriva răcelilor pe timpul anotimpului rece. Desigur, nici consumul excesiv de miere nu este recomandat deoarece depășirea dozei zilnice de zece lingurițe poate cauza probleme gastrice iar un alt efect secundar pe care îl cauzează este acela că dacă este consumat pe termen lung în doze depășite, aceste probleme gastrice pot deveni permanente. Așadar consumat cu moderație acest produs apicol nu are decât efecte benefice asupra organismului.

Singurul lucru pe care îl poate păți mierea dacă este păstrată pentru vreme îndelungată este acela că se poate cristaliza, în rest este un produs apicol ce rezistă foarte bine la păstrare și nu are în componență nici o substanță pentru conservare.

Author

Pasionat de tehnologie și internet din 1996, blogger din 2008, fotograf și videograf entuziast. Expert în crearea de website-uri, SEO și strategii digitale pentru startup-uri. Fondator al agenției DIGITAL INBOUND, ajutând afacerile să crească online.

Write A Comment